Steden in de buurt

Buren

Het stadje telt ruim honderd rijksmonumenten. Er is genoeg te zien en het ligt op loopafstand van de camping. De molen De Prins van Oranje is een van de monumenten en is dinsdags, donderdags en zaterdags van 10:00 tot 16:00 uur te bezichtigen. Naast de historische en monumentale bezienswaardigheden in de stad kunt u er ook lekker eten, evenementen bezoek en rondstruinen.

Tiel (10 km)

Tiel is de stad van Flipje. Hij is al meer dan 70 jaar de mascotte van de stad. Flipje is daar nog steeds te vinden. Naast een standbeeld in de stad en zijn beeltenis op jam uit de Betuwe, staat hij op de wegwijzers van de ANWB die toeristen de weg wijzen naar de verschillende musea en andere bezienswaardigheden in de oude binnenstad.

Flipje & Streekmuseum Tiel

Het museum biedt informatie over de geschiedenis van tiel o.a. over de jamfabriek “de Betuwe”  Flipje en de jam bereiding. (zie de website)

Culemborg (10 km)

De vrijstad Culemborg had een eigen rechtspraak. Wie iets op zijn kerfstok had, moest voor schout en scheepenen verschijnen en ontliep zijn gerechte straf niet. Maar hij kreeg wel de kans zich te verdedigen. Zolang hij in Culemborg verbleef, werd zijn schuldeiser niet in de stad toegelaten. “Naar Culemborg gaan” betekende in Amsterdam dan ook failliet gaan. Culemborg heeft een rijke geschiedenis. Naast panden als het Jan van Riebeeckhuis en de stadsmuur die nog deels overeind staat, is de binnenstad een levendig plein waar veel terrasjes zitten. Tijdens warme dagen is het ook goed toeven langs de kribben van rivier de Lek.

Maurik (15 km)

Vlakbij dit stadje ligt het recreatiegebied Eiland van Maurik. Met watersportfaciliteiten, een restaurant, een zwemstrand en een golfbaan is dit een ideaal uitstapje op een warme dag.